Varmt Välkommen till Hella

38-09-0206
Svart
2009
Standard
Merit: klass 1

Stamtavla:
e. Midas v Bunswaard
u. Trixy v Bunswaard
ue. Band of Transy

Midas:

Är godkänd i Holland  med 2a premie och har ett avelsindex på 13.76 Midas är 98cm hög och svart. Han är bl a far till championföl i Holland. Alladin vh Westeinde, blev champion hingstföl 2007. Där Alladin bl a slog 3 Amstelhof föl såväl ston som hingstar. Midas möderne är mycket förärvningssäkert med bla Nevets Jamboree i 3e led. Hon representerar Marshwoods J linje genom sin mamma Jumble of Marhswood. Således är Midas en hingst med mycket Marshwoodblod i sig. 3/4 dels på sin pappas sida och minst lika mycket på mödernet gör honom till ganska unik. Midas är nu såld tillbaka till Holland !

Creed:
Andra fölet som kom -09 var lilla Trixys hingst. Kvällen den 17 maj så åkte jag till stallet efter tv4 nyheterna och hitta i boxen en nykläck fölis, som vingla runt i halmen. Creed vart namnet på denna kille och de kom jag på direkt när jag såg han! Så de vart inga titlar i år utan rockgrupper. Creed som vi även kallar honom, var väldigt blyg och försiktig. Ville inte veta av oss.  Men när Creed var ett par månader så släppte allt och han vart så social och kelig. Skönt! Vi har redan varit iväg på utställning och de gick bra och vi kommer spara Creed tills vidare för att se hur han utvecklas, om de kan vara ett framtida hingstämne. Creed har en fantastisk stamtavla enligt mig.
Trixy:
Är en svart dam på 104 cm. importerades vintern 2004 till Sverige, tillsammans med sin mamma Fixy v Bunswaard. Trixy är visad som bäst med 42p. Hon är ett väldigt trevligt sto som är nyficken och snäll.  Trixy är idag den enda avkomman i Sverige efter den skottlandsfödda hingsten Band of Transy. Band exportetades till italien där han är verksam som avelshingst.  Fixy är ELIT premierad och har även tilldelas such och super-such. Blivit BIS med 44p.

Utställning resultat:
Arr Plats Datum Poäng Plac Domare
Nord Köping 090920 88787 = 38 4/6 R. Fransson

Avkommor:
Namn Född Kön Förg Efter Resultat

Inte den bästa bilden men han är bra snygg o utvecklas bra hos sin fodervärd!